كارگاه آموزشي:
موضوع:آموزش كسب و كار بدون سرمايه اوليه
مدرس: سركار خانم دكتر مهاجراني
مكان: فرهنگسراي رازي - نمايشگاه ريحانه بركت
مدت 10 روز - مهر 1392
براي اينكه بتوانيم به يك جمع بندي درست برسيم، من از راههايي صحبت ميكنم كه ما را به موفقیت درکسب و کارهای کوچک نزديك ميكند.
بعضي كارها هستند كه حتي بدون سرمايه اوليه ميشود انجامشان داد اما لازمه آن تحقيق كردن، وقت گذاشتن و مهمتر از آن عجول نبودن است. پس بايد بدون نگراني با كمي وقت گذاشتن، فرصتهاي شغلي منطقه زندگي خود را بشناسيد.
ابتدا بايد به دنبال نيازهاي منطقه زندگي خود بگرديد. براي اين كار بايد مدتي در محل زندگيتان بچرخيد و نيازمنديهاي كسبه و مشتريان را بشنويد.
ايدههاي شما از همين شنيدهها بيرون ميآيند، ما هم از همين تجربههايي كه از كارشناس و استادان فن پرسيديم به نتايج جالبي دست پيدا كرديم. اگر دانش كافي كار و تجربه نداشته باشيد، فرصتها، محدوديتها و رقباي بازار را نشناسيد نه تنها پيشرفت نميكنيد، بلكه سرمايه اوليه خود را هم بر باد ميدهيد. مهمترين نكات در اين خصوص عبارتند از:

1 - بياموزيد و آموزش دهيد.
اگر تخصص و سواد كافي براي انجام برخي از فعاليتهاي اقتصادي را نداريد، نگران نباشيد. در نخستين قدم كمي درباره كارهايي كه به تخصص كمتر و مكان محدودتري نياز دارند، تحقيق كنيد. در اين تحقيق خود به مقوله سود و فروش خوب دقت كنيد. قسمت كمي از سرمايهتان را صرف پرداخت هزينههاي كلاسهاي تخصصي كنيد و حرفهاي را بياموزيد. بهطور مثال، قالي بافي، طلاسازي و...ياد بگيريد و بعد يك كارگاه كوچك بزنيد يا مدتي در همين مشاغل كاركنيد و بعد از چند سال كه مهارت لازم را كسب كرديد با سرمايهتان يك كارگاه راه بيندازيد يا يك كلاس آموزشي. به هرحال ميتوانيد دنبال هر هنري كه دوست داريد برويد، بياموزيد و سپس با همين سرمايه يك دفتر كوچك اجاره كنيد و هرچه مهارت كسب كردهايد را آموزش بدهيد. اين مطمئنترين روش است و شما درصورت موفق نشدن، هيچ ضرري نكردهايد.
2- به دنبال مجوز باشيد.
اگر ايده خاصي به ذهنتان نميرسد، ميتوانيد از ايده ديگران استفاده كنيد و با مطالعه و يادداشت برداري از تجربيات آنها خود را در مسير كسب مجوز و راههاي اخذ آن قرار دهيد و در راهي كه قبلا نسبت به آن نياز سنجي كردهايد و به انجام آن مصمميد، بكوشيد.
3 - جلوي ضعف ها ي خود را بگيريد
نبايد خطاها را تكرار كرد. زيرا تكرار خطا انسان را به ضعف ميكشاند. بهرهگيري از تجربيات ديگران از دوباره كاريها ممانعت ميكند و جلوي هدر رفتن وقت، انرژي و سرمايه را مي گيرد.
4 - به نيازها توجه كنيم
مثلا از آنجايي كه خوراك و غذا از نيازهاي اوليه هر انساني است پس در هر شرايطي بايد اين نياز برآورده شود. به خاطر همين نياز ساده، اين شغل و هر حرفهاي كه با موادغذايي در ارتباط است، هميشه بازار خودش را دارد و سود سرشاري هم خواهد داشت. منظورم اين نيست كه برويد و يك كارخانه موادغذايي راه بيندازيد، شما ميتوانيد به خدمات جانبي كه كارخانههاي موادغذايي نياز دارند هم فكر كنيد و روي آنها سرمايهگذاري كنيد. بهطور مثال صنعت بستهبندي از خود موادغذايي هم بيشتر اهميت دارد و مردم بيشتر جذب بستهبنديهاي خاص و متفاوت ميشوند.

5 - عجول و پر شتاب نباشيد
بايد بدانيم كه تمام آنهايي كه پولدار شدهاند از روز اول اين همه سرمايه نداشتند و با استفاده از ذهن اقتصادي خود به سرمايه مناسب براي كار رسيدهاند. پس بايد پرس و جو كنيد و ببينيد در محل يا شهر شما چه كاري بازده بيشتري دارد اما هميشه يكسري شغلها به اقتضاي زمانه شكل ميگيرند مثل دفاتر خدمات كامپيوتر و ....
|